top of page

PIKACHU KAKE - MARSIPANKAKE

Når favoritt femåringen har bursdag, og han ønsker seg Pikachu kake, da er det bare en ting å gjøre, nemlig å lage en Pikachu kake! Jeg fant fort et bilde av en Pikachu kake som jeg tenkte kunne brukes. Men en ting er å lage en kake som ser ut som det bursdagsbarnet ønsker, men den skal jo helst smake godt også - både for små og store. Jeg bestemte meg derfor for å lage en Pikachu marsipankake.

Jeg startet med å bake 2 sukkerbrød:


· 8 egg

· 240 gr sukker

· 200 gr hvetemel

· 40 gr potetmel

· 2,5 ts bakepulver


Sett stekeovnen på 200 grader. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker, bland mel og bakepulver og sikt det inn i eggedosisen, vend det forsiktig inn. Smør 2 runde former, hv 24 og 20 cm, godt, og fordel røren på de to formene. Sett begge formene inn i ovnen, senk temperaturen til 170 grader og stek i ca 35 miniutter.


Fyll og pynt:

· 1 dl eplejuice

· 1,5 l kremfløte – herav 1 liter til fyll i kaken, og 0,5 liter til pynt utenpå kaken

· 1,5 + 0,5 ts sukker

· 0,5 l vaniljekrem

· 0,4 kg bringebærsyltetøy

· 0,7 kg marsipan

· Rød, gul, og sort konditorfarge


Den største kakebunnen bruker du slik den er, til «kroppen». Den minste skjærer du ut til ørene! Del «kroppen» og ørene i 3 deler på langs. Start med å sette kaken sammen på et stort og stivt underlag. Sett sammen lag 1 av sukkerbrødet - som vist på bildet.

Pisk 1 l kremfløte + 1,5 ts sukker stiv. (Pisker du kremfløten for stiv får den fort en smøraktig smak, så pass på at du stopper når den er akkurat så stiv at den ikke «flyter», da smaker den best).

Bruk litt eplejuice om nødvendig, til dynking av bunnen, spesielt i kantene. Fyll på med vaniljekrem og deretter vanlig krem, legg på lag 2 av sukkerbrødet, fyll på med bringebærsyltetøy og deretter krem, legg på sukkerbrød lag 3.


Kjevl ut 0,5 kg marsipan til 1,5-2 mm tykt, og dekk hele kaken med dette. Bruk resten av marsipanen til å pynte med på ører, kinn, munn, nese og øyne. Jeg tok små klumper av marsipanen og tilsatte hv rød og svart konditorfarge til jeg fikk ønsket farge-resultat. (Husk at det skal veldig lite til). Deretter kjevlet jeg marsipanen til 1,5-2 mm tykkelse, og skar ut ønsket form på munn, kinn, ører, øyne og nese.

Pisk resten av kremfløten sammen med 0,5 ts sukker og litt gul konditorfarge. Ha kremen i en sprøytepose og pynt kaken. Start med å dekke rundt munn, kinn, nese, øyne og ører som vist på bildet, til hele kaken er dekket.

5 åringen var strålende fornøyd – (jeg var fornøyd)!, og alle syntes i tillegg at kaken smakte fantastisk!!

359 visninger

Siste innlegg

Se alle

SKREIEN

Comments


bottom of page