top of page

Stemning rundt bordet

For meg kan fullkommen lykke være å skape glede og stemning rundt et godt måltid. Stemningen starter for meg allerede ved et ferdig dekket bord. Jeg får en forvarsel på et fantastisk måltid, og jeg gleder meg til å sette meg ned sammen med familie og venner.


Et gammelt ordtak sier at vi "spiser" med øynene - i så fall har du allerede "servert" dine gjester den første gode smaken når de ser et vakkert dekket bord.


Det er viktig å finne en stil på borddekningen - stramt, stilrent, klassisk, søtt, romantisk, nytenkende eller lekent. Uansett hvilken stil du velger, kan det være lurt å starte med å bestemme seg for hvilken farge som skal være gjennomgående, slik at en velger duk, servise, servietter, lys og blomster som harmonerer.


Det finnes en del kjøreregler og gammel "skikk og bruk" på hvordan du skal dekke et bord, og det kan være vel og bra - spesielt om det er en svært høytidelig anledning som skal feires. Men jeg mener det viktigste er at du finner din stil, og at den er gjennomført! Men et lite tips kan uansett være greit å ta med seg - Lys og blomster er alltid en suksess, men husk at det er fint at gjestene kan se hverandre, og det kan derfor være greit med flere lave buketter / vaser i stedet for en høy.


Lykke til med din neste borddekning!64 visninger

Siste innlegg

Se alle

SKREIEN

bottom of page