top of page

TORSK, SKREI, FESTMAT

Oppdatert: 5. mar. 2019

Nå er torsken/skreien på sitt beste, og butikkene formelig bugner over av flott fisk. Her følger tre ulike oppskrifter - som alle er fantastisk gode!!! To av disse finner du på siden min, og har vært to lenge brukte favoritter. Men den tredje er en helt ny oppskrift, som jeg satt sammen, og prøvde for første gang i helgen: Torsk med jordskokkpuré og soyasaus - og gjett om det ble suksess, tror det må være noe av det beste jeg har laget når det kommer til fisk. Kombinasjonen av jordskokkpuré, bakt sellerirot, stekt blomkål og soyasmør, kompletterte den flotte fisken til fulle! Dette ble virkelig festmat!! Oppskriftene er til 4 personer.


Torsk med jordskokkpurè og soyasmør

Torsk med jordskokkpurè og soyasmør:

Ingredienser;

800 gr torskefilet med skinn - gjerne loin.

litt havsalt - nykvernet pepper

nøytral olje til steking


Jordskokkpuré:

10 - 12 jordskokk

1 persillerot

3 dl melk

3 dl vann

2 ss godt smør

1 dl fløte

litt limesaft

nykvernet salt og pepper


1/2 - 1 blomkålhode

Litt olje


1 Selleriot

litt salt


Soyasmør:

150 gr godt smør

3 sjalottløk

3 fedd hvitløk

5 ss soyasaus

2 ts finrevet persille

1/2 granteple - kjernene

2 ss finhakket persille


Start med selleriroten. Sett ovnen på 180 grader. Skjær bunnen av roten, (slik at den står støtt), sett den deretter inn i varm ovn, (med skall), og bak den i ca 90 minutter - den skal være myk inni, når du stikker i den. Når den er ferdig, skjær av skall, og skjær den i passe små biter, dryss på litt salt.


Skrell og del opp jordskokk og persillerot, kok mørt i melk og vann. Sil av, tilsett smør og fløte og mos til en jevn og fin puré. Smak til med salt og pepper og en ørliten skvis av lime.


Mens jordskokken koker, skrap skjellene av skinnet på fisken, dryss havsalt på kjøttsiden og la ligge i 10- 15 min, deretter skyller du bort saltet og tørker godt av fisken.


Soyasmøret: Brun smøret i en panne til det er lyst brun, (må ikke bli for brent), skum av toppen av smøret, tilsett finhakket løk, hvitløk og ingefær. Like før servering har du i soyasaus, og ca halvparten av persillen, og granateple kjernene. Resten bruker du til pynt.


Del blomkål i veldig små buketter og stek disse gyldne i litt olje.


Ha nøytral olje i en stekepanne, legg i fisken med skinnsiden ned, ha på litt salt og pepper og stek på middels varme i ca 10 min, (litt avhengig av tykkelsen på stykkene), men fisken skal bli blank og flake seg litt.


Anrett puré på fatet, legg rundt biter av bakt sellerirot, stekt blomkål og legg fiskestykket over med skinnsiden opp. Ha soyasmøret rundt, og pynt med resten av persille/granateple, hell noe godt i glasset, og bare gled deg!!


Torsk med Sandefjordsmør - Oppskriften finnes i menyen: Trauste Fanafruen

Her er link til oppskriften: Torsk med sandefjorsmør og aspargesbønnerTorsk med ertepuré og sprøstekt chips - Oppskriften finnes i menyen; Vinternytelse

Her er link til oppskriften: Torsk med ertepuré og sprøstekt chips


Håper dere fikk noen tips til hvordan nytte denne fantastiske råvaren vi er så heldig å ha i fjordene våre.

449 visninger

Siste innlegg

Se alle

SKREIEN

Comments


bottom of page