top of page

Påsken står for døren

Snart er påsken her! Noen assosierer påsken med snø, fjell og ski. For andre betyr påsken starten på årets sjø og båt sesong. Men felles for veldig mange er at påsken har spesifikke mat tradisjoner. Lammelår, kvikklunsj, appelsiner, solo og gule kaker, er alle stikkord for en vellykket påskeferie. Så enten du skal tilbringe påsken til fjells, til vanns eller ha en ren by-påske, her er noen påske oppskrifter vel verdt å prøve!


Jeg starter med en deilig forrett - "Spekeskinkeskinke med Persilleolje" fra menyen "Du vakre fedreland". Enkel og kjapp å tilberede, gir deg ekstra tid med påskekrimmen! Smaken er upåklagelig!

Fra menyen "Fjord og Eng" fortsetter jeg med hovedretten "Helstekt lammelår med stekt løk og poteter". Her er det enkelt tilbehør som lar lammesmaken og urtene briljere! Poteter og grønnsaker «lager seg selv» sammen med låret i ovnen. Enklere kan det ikke bli. Du trenger bare ha en fyldig god rødvin i glasset og påsken er reddet!


Til dessert velger jeg meg "Sitronterte med friske bær" fra 3-retters menyen "Fanagubbens Fristelse". Denne fortreffelige terten er med sin syrlige smak og deilige konsistens en perfekt avslutning på et godt måltid. Kaken holder seg dessuten mange dager i kjøleskap og er derfor helt super å ta med på påskeferie!


Om du ikke ønsker å tilbringe for mye tid på kjøkkenet i påsken, så er det likevel håp! Hva er vel mer koselig enn å samles rundt en bålpanne med litt snakcs og noe godt i glasset.


Eller om du pakker sekken med litt godsaker, spenner på deg skiene og finner deg en flott "solhåle" og bare nyter det å være til!


GOD PÅSKE!!

239 visninger

Siste innlegg

Se alle

SKREIEN

Коментарі


bottom of page